Anul acesta Google a decis să ofere informații despre noul sistem de operare mult mai repede decât ne-am fi așteptat. Un articol postat recent pe Android Developer Blog, ne dezvăluie primele informații legate de Android N v7.0.

Anunțarea noului sistem de operare mai devreme ar ține de strategia Google pentru a oferi dezvoltatorilor și testerilor o perioadă mai lungă de timp să găsească eventualele probleme și bug-uri. Articolul ne dezvăluie o mică parte din viitoarele funcții pe care le vom întâlni la Android N, aceste funcții le-am enumerat mai jos.

Multi-window (Ferestre multiple)

Multi-window (Ferestre multiple)

Această funcție este disponibilă și în Android 6.0 Marshmallow, dar este una experimentală ce necesită activarea manuală pentru a fi folosită. Android N va beneficia de această funcție în versiunea sigură, fără bug-uri sau alte probleme. Funcția permite afișarea aplicațiilor în mod split screen, cu posibilitatea configurării dimensiunilor pentru fiecare fereastră în parte.

Direct reply notifications (Răspunde direct notificărilor)

Direct reply notifications (Răspunde direct notificărilor)

Această funcție permite utilizatorului să răspundă mesajelor sau să actualizeze lista de taskuri direct din notificare. O funcție asemănătoare mai întâlnim la Android Wear.

Bundled notifications (Notificări grupate)

Bundled notifications (Notificări grupate)

Funcția Bundled notifications va grupa notificările în funcție de aplicație. Această funcție este folositoare în special telefoanelor care au ecrane cu dimensiuni mici.

Doze (Consumul scăzut de energie)

Această funcție întâlnită și la Android 6.0 Marshmallow, ajută terminalul să consume mai puțină energie electrică în perioadele lungi de inactivitate.

Suport pentru Java 8

Se pare că noul sistem de operare oferi suport pentru Java 8. Acest lucru este foarte folositor pentru dezvoltarea de noi aplicații pentru Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 2 =