Sistemul de operare al lui Mozilla, Firefox si-a facut astazi debutul in Japonia prin anuntarea lui Fx0. Acest smartphone cu nume ciudat este fabricat de LG, proiectat de Tokujin Yoshioka si este transparent.

Dupa cum vedeti in imaginea de mai jos, Fx0 te lasa sa vezi in interiorul lui fara a fi nevoit sa inlaturati carcasa sau ceva de genul. Are si un buton home decorat cu sigla Firefox aurie.

LG Fx0 este cu siguranta diferit fata de telefoanele Firefox anterioare, care pana acum au fost concepute a fi cat mai ieftine posibil. Insa acesta nu are doar un design nou. De aceea o sa fie cel mai scump telefon care ruleaza pe Firefox care l-am vazut pana acum, o sa aiba pretul de 50.000 JPY (in jur de 414$ sau 340€).

Pe langa faptul ca este transparent, Fx0 ia designul (forma in cea mai mare parte) de la LG G3, dar este mai mic. Are un ecran de 4.7 inch IPS, nu a fost anuntata rezolutia inca.

Fx0 este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 400 cu 1.2 GHz quad core, 1.5 GB de memorie RAM si 16 GB de memorie interna care poate fi extinsa cu un card microSD. Suporta o camera principala de 8 MP cu LED flash si una frontala de 2.1 MP. Are o baterie de 2370 mAh si ruleaza pe  Firefox OS 2.0. Are dimensiunile de 139 x 70 x 10.5 mm si o greutate de 148 g.

Un lucru nou pentru telefoanele Firefox, Fx0 o sa suporte conectivitate 4G LTE si NFC. O sa fie oferit exclusiv de KDDI. O sa inceapa vanzarile limitate pe 25 Decembrie, iar telefonul o sa fie disponibil in toata Japonia pe 6 Ianuarie. Inca nu a fost anuntat daca o sa fie lansat in toata lumea, rar vedem telefoane din Japonia sa ajunga si in alte tari.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =